İletişim Bilgileri

(0242) 323 46 16

info@linafarma.com

Çağlayan, Ataol Apt, Fener Cd. No:44 K:1 D:2, 07230 Muratpaşa/Antalya

Pzts - Cm. - 09:00-17:00,

Pazar - KAPALI

İple Yüz Germe ve Asma

İple Yüz Germe ve Asma

Zaman içerisinde ciltte meydana gelen sarkmaların, kırışıklıkların, kontur bozulmalarının ve elastikiyet kaybının geri döndürülebilmesi amacıyla gerçekleştirilen iple yüz germe; ameliyatsız yüz estetiği uygulamalarından biridir.

Gençleştirici etkisi olan estetik uygulamalar arasında bulunan yüz askısı uygulaması; ciltteki kırışıklıkları çok derinleşmeyen ve cilt sarkmaları çok fazlalaşmayan kişilerde fark edilir bir değişim yaratır.

Cerrahide kullanılan özel iplerin deri altına yerleştirilmesi yoluyla gerçekleştirilen yüz askısı yönteminde; düz, kılçıklı, konili veya tırnaklı ipler kullanılabilir. Hangi tip ipin kullanılacağı işlemin gerçekleştirileceği bölgedeki problemlerin boyutuna ve gerdirme gereksinimine göre değişiklik gösterebilir. Hastada hangi ip türünün kullanılacağının seçimini, hastanın cilt yapısını inceleyen ve yüz hatlarını değerlendiren plastik cerrah verecektir.

İple Yüz Germe Nedir?

Daha genç görünmek için cerrahi yöntemlere başvurmak istemeyen ve cildindeki yaşlanma belirtileri henüz ciddi anlamda artmayan kişilere uygulanan iple yüz germe; yüz konturlarını düzelten, cilt sarkmalarını ortadan kaldıran ve kişinin genç görünmesini sağlayan dermakozmetik bir uygulamadır.

Yüzün doğal ifadesinin korunmasına yardımcı olan yüz askıları kopmayan ve dokuya tutunan özelliktedir. Esnek yapıları kişinin mimiklerini rahatça yapmasına olanak tanır. Yüz askılama her hastanın ihtiyaçları ve cildindeki sarkma derecesi doğrultusunda planlanır. Ameliyatsız yüz germe uygulamalarının temel amacı kişinin daha genç görünen, daha dinamik ve daha canlı bir yüze sahip olmasıdır.

İple Yüz Germe Hangi Amaçla Uygulanır?

Yüzündeki kırışıklıklar ve sarkmalardan kurtulmak isteyen kadınlar ve erkekler iple yüz germe uygulamasının avantajlarını yaşayabilirler. Yüz konturlarını düzelten, sarkmaları toplayan ve cilde elastikiyet kazandıran bu uygulama “yüz gençleştirme” amacıyla gerçekleştirilir.

Dikkat edilmesi ve unutulmaması gereken yüz askılarının herkes için uygun olmayacağıdır. İple yüz askılama yaşlılık belirtilerini azaltan bir uygulama olup cildindeki sarkmalar çok fazla olan kişilerde işe yaramayabilir. Bu gibi bir durumda estetik cerrah hastaya “yüz germe ameliyatı” önerecektir.

İple yüz germe uygulaması uzman estetik cerrahlar tarafından gerçekleştirildiğinde kişinin uygulama sonrası hayat kalitesi oldukça yüksek olur. İyileşme süreci 1-2 gün içerisinde tamamlanır.

İşlem sonrasında ciltte iz kalmaması ve uygulamanın etkisinin hemen görülmesi ameliyatsız yüz gençleştirme uygulamasının çok tercih edilmesi sonucunu doğurmaktadır. Ancak bu uygulamalar yüz germe ameliyatları kadar etkili ve kalıcı değildir.

img